dvoupatrový dortík pro inspiraci
Potřebné ingredience
mramorový korpus od Dáši, puding.krém, šlehačkový krém z led. kaštanů ....
Postup přípravy
můj pokus o první poschoďový dortík pro babičku k narozeninám .... nebyla to žádná legrace, nervy mi tekly, zvlášť u pečení kulatého korpusu, který se mi nějak nedaří a nedaří .... máte maminky, nějakou fintu na to, aby korpus zůstal krásný, rovný i po vychladnutí? To mi je záhadou, obzvlášť u mramorového korpusu se mi stane, že korpus, když vychladne, je to děs a hrůza .....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
18. 3. 2009, 21:43
jelec
(upraveno)
17. 3. 2009, 10:51
KRÁSNÝÝÝÝÝ DORT
petra0308
(upraveno)
16. 3. 2009, 12:30
krásný, něžný dortík
Lulu1781
(upraveno)
15. 3. 2009, 20:59
čítala som v časopise radu, ktorá fakt funguje po upečení korpusu dáš naň dosku, i keď je navrchu nafúknutý, treba ju tam pritlačiť, potom to preklopíš- položíš doskou na stôl a na formu dáš mokrú utierku asi tak na 15 minút. cesto nestratí tvar a je rovný ako podľa pravítka
aďošek
(upraveno)
16. 3. 2009, 12:18
@Lulu1781
oooo, děkuji, určitě vyzkouším
Lexi
(upraveno)
15. 3. 2009, 18:02
bububububu
(upraveno)
15. 3. 2009, 17:39
šikulka, moc se vám povedl, ale změňte název na dvoupatrový, aby se ukázal při zadání tohoto názvu ve vyhledavači - ať se můžou inspirovat ty, které se budou chtít dvouposchoďáky inspirovat
aďošek
(upraveno)
15. 3. 2009, 18:57
@bububububu
dobře, beru na vědomí, polepším se
Macik 2006
(upraveno)
15. 3. 2009, 17:37
nádherný dortík
aďošek
(upraveno)
15. 3. 2009, 15:52
Díky za chválu Vám všem
ajoun
(upraveno)
15. 3. 2009, 12:03
Ten je kráááásný
Vítek2005
(upraveno)
15. 3. 2009, 11:21
teto Andrejko, máš ho krásný, povedl se ti
tchyna
(upraveno)
15. 3. 2009, 11:18
Andrejko,dortík je nádherný krásne kytičky
MarketchenB
(upraveno)
15. 3. 2009, 9:58
Krásný jemný dortíček...motýlci krásní
martik72
(upraveno)
15. 3. 2009, 8:38
Hezký a jemný. Moc se mi líbí.
Dermajetics
(upraveno)
15. 3. 2009, 7:57
nááádhera
Anelis
(upraveno)
15. 3. 2009, 0:32
akin77
(upraveno)
14. 3. 2009, 23:03
Andrejko, dortík je moc krásný, jemňoulinký! Jinak korpu když vyklopím, tak když je vyboulený, zatížím ho (stačí chvíle) něčím těžším a ona si ta boule sedne..... navrch máš vlastně rovné dno a ta boule je vespod a když si nesedne úplně a zůstane tam malinká škvírka, tak se pod to zase dobře začisťuje potahovka ....
aďošek
(upraveno)
15. 3. 2009, 16:10
@akin77
.... to mě nenapadlo ho ho vyklopit dnem vzhůru, bála bych se, že by z toho byl zakalec, díky za radu, Verčo, jsem zase chytřejší,díky ale ten poslední korpus co jsem pekla se mi ani nějak nevyboulil, ale spíše to byla taková scvrklinka, boční strana nebyla kolmá, ale šíkmá (dno korpusu měl větší průměr než vršek ... to je popis, viď? škoda, že jsem to nenafotila, to bys teprve koukala, co vše je možné ...
žabada
(upraveno)
14. 3. 2009, 22:13
Dort je krásný jemný mě se korpus také vždy vyboulí, a dost , tak ho po vychladnutí seříznu
akr
(upraveno)
14. 3. 2009, 22:12
nádherný dort krásně nazdobený